U naselju Janjića pumpa kod Prijedora danas su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže i asfaltiranja puteva koje većim dijelom finansira grad, a sufinansira Republički sekretarijat za izbjegla i raseljena lica.

Gradonačelnik Milenko Đaković izjavio je da je ovo naselje nastalo u poslijeratnom periodu i da su mještani samoinicijativno počeli izgradnju kanalizacije, ali je nisu dovršili i ostalo je mnogo problema.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli obezbijediti finansijsku konstrukciju da se ovaj posao završi ove i naredne godine”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

Za oba posla na tenderu je izabrana firma “Niskogradnja Marjanović”, koja je za poslove kanalizacije u ovoj fazi ponudila cijenu od 52.650 KM, a za asfaltiranje 62.595 KM.

“Osim toga, grad je dodatno obezbijedio još 270.000 KM da bi se kompletno u naselju završili poslovi ove i iduće godine, a završićemo i asfaltiranje Krupske i Dejtonske ulice, tako da će ovaj dio naselja biti kompletno riješen što se tiče infrastrukture”, naglasio je Đaković.

On je naveo da je iz budžeta grada obezbijeđena i pomoć prvim organizatorima ovog posla jer su izgubili parnične procese na sudu i materijalno se zadužili, a siromašni su ljudi i teško žive.

Mještanin Vasilj Stojanović istakao je da lokalnom stanovništvu ovi poslovi jako mnogo znače.

“Ovim ćemo obezbijediti priključke za kanalizaciju za 25 domaćinstava naših komšija. Primarna kanalizaciona mreža kad se završi, omogućiće dalje izvođenje infrastrukturnih projekata. Zahvalni smo Gradskoj upravi za podršku i svih prethodnih godina i nadamo se da će tako biti i ubuduće”, rekao je Stojanović.

Rokovi za izvođenje radova su po 45 kalendarskih dana.

Tekst – SRNA
Foto – www.prijedordanas.com